Persbericht Coderdojo Enschede

Jongeren leren gratis programmeren bij Coderdojo Enschede

Op zaterdag 3 oktober 2015, tijdens het Weekend van de Wetenschap, wordt van 13:00 tot 17:00 in TETEM kunstruimte de eerste Coderdojo in Enschede gegeven.

Coderdojo is een wereldwijde vrijwilligers initiatief dat gratis workshops programmeren geeft aan jongeren tussen de 7 en 17 jaar. Dit gebeurt op een open en informele manier waar de jongeren gemeenschappelijk leren websites maken, programmeren met Scratch of voor je telefoon, Redstone in Mindcraft, Lego Mindstorms, etc.

Initiatief nemer Dave Borghuis : “Jongeren zijn bijzonder handig met computers maar hebben geen idee hoe ze zelf een eenvoudig programma kunnen maken. Bij Coderdojo Enschede geven we ze introductie in het logisch nadenken en hoe je een programma kan maken. Ze hoeven niet allemaal programmeurs worden, maar basis begrip over programmeren is een essentiële 21-century skill”

Programmeren word helaas nog niet altijd op de basis school gegeven, terwijl dit wel wenselijk is. Er is een tekort aan programmeurs. Dat tekort zal groter worden. Met Coderdojo voorzien we in een behoefte die door het onderwijs nog niet ingevuld wordt.

CoderDojo maakt leren programmeren een leuke en sociale ervaring, de jongeren ontmoeten gelijkgestemden en kunnen samen iets te leren. De Coderdojo wordt begeleid door een team van vrijwilligers van o.a. TkkrLab die gepassioneerd zijn over techniek en programmeren en de jongeren hierover enthousiast kunnen uitleggen.

De Coderdojo zal na 3 Oktober 2015 maandelijks bij de openbare Bibliotheek Enschede zijn.

Voor meer informatie en inschrijven zie onze website https://coderdojo-enschede.nl