Online Coderdojo

Welkom bij onze online coderdojo

Voor de Dojo van 5 juni houden we een online coderdojo. Er zijn de volgende keuzes:

Wil je bezig met een zelf gekozen opdracht, mag dat, maar kan het voor ons lastiger zijn om je te helpen als je vastloopt.

Ben je 12 jaar of jonger? Dan vragen we je om één van je ouders of een andere volwassene in de buurt te hebben om je te begeleiden tijdens de dojo.

Algemene info

De Dojo start vanaf 13:00 uur en zal tot ongeveer 15:30 uur duren. 15 minuten voor aanvang is de Dojo geopend.

We vragen wel om je vooraf aan te melden door je te registreren via EventBrite. Je hoeft alleen één ticket voor jezelf te reserveren. Ouders hoeven geen ticket te reserveren. Op 5 juni krijg je ongeveer 15 minuten voordat de Dojo start een e-mail met daarin de link naar de online Dojo.

Wat heb je nodig?

Uiteraard heb je een computer nodig. Hier moet je zelf voor zorgen. Op die computer moet een webbrowser staan, bij voorkeur Google Chrome.

We gebruiken voor de online Dojo het programma Zoom, waardoor de mentoren je gewoon kunnen helpen als je vast komt te zitten bij een opdracht - eigenlijk net als anders dus! Zoom werkt het best als je deze installeert. In Uitleg Zoom vind je uitleg hoe je Zoom gebruikt.

Voorbereidingen die je nu al kunt doen

Het is handig als je vooraf al weet welke opdrachten je wilt gaan doen. Het kan lastig zijn om tijdens het werken ook nog opdrachten vanaf het scherm te moeten lezen. Als dat voor jou geldt, dan kun je kiezen om de opdrachten uit te printen.

Daarnaast is het praktisch om een account aanmaken in Trinket, klik hier voor een uitleg van Trinket.

Spelregels voor de online dojo

Graag willen we vooraf een aantal afspraken met elkaar maken over hoe we online samenwerken.

  • Jouw webcam blijft uit. Je kunt de mentoren wel zien.
  • Zet je microfoon uit als je niet aan het woord bent
  • Deel geen persoonlijke informatie
  • Als je een vraag hebt, stel die dan eerst in de chat.
  • Als je hulp nodig hebt met je code, dan vragen we je je scherm te delen en helpen we je verder.

Verder kan het verstandig zijn om ergens rond 14:15 uur een korte onderbreking te houden en even je benen te strekken of wat te eten of drinken. Van programmeren krijg je namelijk hongerrrr!

No show?

Ben je de dag zelf verhinderd, laat het dan op tijd weten! Zo kunnen we mensen op de wachtlijst uitnodigen of besluiten één van de mentoren een vrije zaterdag te gunnen.

Als je de welkomst presentatie wilt bekijken, klik hier.